28/8/07

Η ΗΛΕΙΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ στο βωμό της κοινωνικής και πολιτικής παρακμής

Η Ηλεία καίγεται, επί μέρες. Δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης. Χωριά ερημωμένα, κόποι μιας ζωής στο παρανάλωμα της φωτιάς.
Η Ηλεία καίγεται στο βωμό της κοινωνικής και πολιτικής παρακμής. Την προετοίμασαν και την επέβαλαν συστηματικά. Ο πολίτης να μισήσει τη Φύση, να τη βλέπει σαν εχθρό.

Εκμαύλισαν τον πολίτη, τον εξαγόρασαν με ψεύτικες παροχές, με κούφιες υποσχέσεις. Του έταξαν εύκολο και γρήγορο πλουτισμό, ανέχτηκαν τις αυθαιρεσίες του και τα αυθαίρετα του, τον έμαθαν να καταναλώνει μανιωδώς και να παράγει σκουπίδια.
Γέμισαν με σκουπίδια λόφοι, βουνά , ποτάμια και δάση. Κάθε γωνιά γης σκουπιδότοπος, η δόξα και το κλεος της Ανάπτυξης που του υποσχέθηκαν!
Οι ίδιοι οι δήμαρχοιί του εγκατέστησαν τις επίσημες χωματερές τους με άδεια και βούλα των αρχών σε δάση και ποτάμια, σε πλαγιές και υγρότοπους. Να δώσουμε παραδείγματα ;
Εμαθαν τον πολίτη να τα ζητάει όλα από το Κράτος!

Πώς έσβηναν οι απλοί άνθρωποι των χωριών τις φωτιές πριν ανακαλυφθούν τα αεροπλάνα και οι πυροσβεστικές; Αυτό έπρεπε να το ξεχάσουν. Αυτό σημαίνει αυτοοργάνωση, κοινωνία, αλληλεγγύη! Εννοιες που έπρεπε να εξοβαλισθούν και εξοβελίστηκαν!

Πού είναι το Κράτος;
Του κομματισμού, της διαφθοράς, των εργολάβων, των επενδυτών;
Πού είναι ο Καϊάφας;
Πού είναι το Κρόνιον;
Πού είναι η Αρτέμιδα, η Μάκιστος, η Φρίξα;
Πού είναι τα δάση;
Πού είναι ο κυρ Κώστας, η κυρά Κατίνα, η Φρόσω, η Φωτεινή;
Πού θα πάει όλος αυτός ο κόσμος που προδόθηκε για μια ακόμη φορά;
Οι πολιτικοί θα παραπέμψουν σε οργανωμένα σχέδια, σε ασύμμετρες απειλές, θα ρίγουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον!

Αυτοί που ζητούν να αναθεωρηθεί το άρθρο 24 του Συντάγματος, αυτοί που νομιμοποιούσαν τα αυθααίρετα στα δάση, που αποχαρακτήριζαν επί δεκαετίες δασικές εκτάσεις, που εξήγγειλαν γιγάντιες τουριστικές επενδύσεις πολυεθνικών, γήπεδα γκολφ σε δάση και προστατευόμενα οικοσυστήματα, αυτοί οι απολογητές της πολιτικής και κοινωνικής παρακμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: