27/4/07

ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ Λύκε Λύκε, είσαι εδώ;;.....΄Η όταν συνεδριάζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο


Οσοι παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηλείας το βράδυ της 26/4/07 έγιναν μάρτυρες της ομόφωνης "φιλοπεριβαλλοντικής" εκδήλωσης των μελών και των παρατάξεών του, με προεξάρχοντα βεβαίως τον Νομάρχη Ηλείας και εισηγητή του θέματος περί ανάκλησης της απόφασης του πρώην Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας που κήρυσσε αναδασωτέα μια έκταση περίπου 561 στρεμμάτων στην θέση Σαμαρέϊκα του κατά τα άλλα προστατευόμενου οικοσυστήματος Κοτυχίου -Στροφυλιάς.
Απαντες συμφώνησαν απολύτως ότι κακώς και αδίκως ο πρώην Περιφερειάρχης κ. Καββαδάς πήρε αυτή την απόφαση με εισήγηση του Δασαρχείου Πατρών, γιατί αυτή η περιοχή κατ΄αυτούς ανήκει διοικητικά στην Ηλεία, επομένως έπρεπε να εισηγηθεί το Δασαρχείο Αμαλιάδας.
Το περίεργο βέβαια είναι ότι όπως βεβαιώνει ο δασάρχης Αμαλιάδας, το δασαρχείο Αμαλιάδας ουδέποτε είχε στην αρμοδιοτητά του την εν λόγω περιοχή και το περιεργότερο δε είναι ότι στην παραπάνω συνεδρίαση του ΝΣ δεν εκλήθη ούτε ο δασάρχης Αμαλιάδας ούτε άλλος εκπρόσωπος της δασικής υπηρεσίας. Προφανώς οι παράγοντες του ΝΣ γνωρίζουν τη δασική νομοθεσία απ΄έξω κι ανακατωτά!
Αλλωστε όπως παραδέχθηκε ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας (προσκείμενης στη ΝΔ) κ. Αχιλλεόπουλος προηγήθηκε μυστική σύσκεψη του νέου ΓΓ της περιφέρειας με τη συμμετοχή αυτού και των τριών βουλευτών του κόμματος στην Ηλεία, όπου ασκήθηκαν πιέσεις για την ανάκληση της εν λόγω απόφασης!
Εκπρόσωποι της ηλειακής οικολογικής οραγάνωσης ΕΠΟΠ (Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον), με παρεμβάσεις τους αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του εισηγητή και των άλλων ομιλητών και τόνισαν ότι πριν από κάθε απόφαση του ΝΣ πρέπει να ζητηθεί η γνώμη των εμπλεκομένων δασαρχείων (Αμαλιάδας και Πατρών), αν υπάρχει ζήτημα να καθορισθούν τα όρια επί του εδάφους και ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή επειδή πρόκειται για μια προστατευόμενη περιοχή και ένα από τα ομορφότερα δασικά οικοσυστήματα της Ευρώπης.
Για το γραφικό της υπόθεσης σημειώνουμε τη θέση του προσκείμενου στο ΚΚΕ νομαρχιακού συμβούλου που υπερψήφισε την πρόταση του Νομάρχη λέγοντας ότι<"εδώ έχουν χαθεί χιλιάδες στράμματα δάσους , για 5 στρέμματα που αναλογούν σε κάθε κάτοικο της περιοχής θα μιλάμε;"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: