26/5/14

Στην Μανωλάδα ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος

Προτεραιότητες η νόμιμη απασχόληση και βελτίωση διαβίωσης των μεταναστών
Δήμος Ανδραβίδας: Στην Μανωλάδα ο πρώτος μετανάστης δήμαρχος



Ο μετανάστης από την Συρία, αλλά πολιτογραφημένος Έλληνας, γιατρός στο επάγγελμα, Ναμπίλ Μοράντ, είναι ο νέος δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Στον δήμο ανήκει διοικητικά και η Μανωλάδα, η περιοχή με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών που δουλεύουν στα φραουλοχώραφα.
Ο Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τον δήμο, αλλά και ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμού των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας.
«Κάναμε ένα δυνατό αγώνα και πετύχαμε ένα μεγάλο ποσοστό, γιατί το πίστευε ο κόσμος» τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


Όσον αφορά τις προτεραιότητές του, ο Ναμπίλ Μοράντ ανέφερε ότι επείγουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως η ύδρευση, η καθαριότητα, ο φωτισμός, η οδοποιία κ.ά.
Όσο για τις λύσεις, τόνισε ότι θα δοθεί αγώνας, ώστε να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο νέο ΕΣΠΑ.
Σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας, ο Ναμπίλ Μοράντ σκοπεύει άμεσα να συνεργαστεί τόσο με τους φορείς της πολιτείας, όσο και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές -αφού οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι της χώρας αυτής- με στόχο να βρεθούν λύσεις για τη νόμιμη απασχόλησή τους και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ναμπίλ Μοράντ θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και ένα κοινωνικό φροντιστήριο, ώστε οι μετανάστες να μπορέσουν να μάθουν ελληνικά.
Ο Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος γεννήθηκε το 1962 στην πόλη Χομς της Συρίας, ήλθε στην Ελλάδα πριν από περίπου 25 χρόνια, έχοντας ήδη σπουδάσει ιατρική σε χώρα του εξωτερικού. Με την ελληνίδα σύζυγό του, που είναι επίσης γιατρός, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στα Λεχαινά, όπου άνοιξαν το δικό τους ιατρείο και δημιούργησαν την οικογένειά τους, αποκτώντας δύο παιδιά. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες απέκτησαν και το πρώτο τους εγγόνι.
Με τα κοινά -και ειδικότερα την τοπική αυτοδιοίκηση- ο Ναμπίλ Μοράντ αποφάσισε να ασχοληθεί το 2002. Εξελέγη δύο φορές, το 2002 και το 2006, δημοτικός σύμβουλος Λεχαινών και μία φορά το 2010 δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.
Οι συνδημότες του τον τιμούσαν με την ψήφο τους και τον εξέλεγαν πάντα στις πρώτες θέσεις. Έτσι φέτος, έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος και εκλέχτηκε στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 52,23% λαμβάνοντας 5.941 ψήφους.

(ΤΟ ΒΗΜΑ)


 
     







Δεν υπάρχουν σχόλια: