28/1/14

ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΥΧΙ....

Συνέντευξη Τύπου για την ανάδειξη του έργου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς,  παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, από τον πρόεδρο του, τον δήμαρχο της περιοχής και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας. Ανάμεσα στα όσα αναφέρθηκαν για τις κινήσεις ανάδειξης του Φορέα και του εθνικού πάρκου, έγινε λόγος και για το θέμα των Σαμαρέικων και του προβλήματος της λουρονησίδας.
.........................
Ο Φωκίων Ζαϊμης εκπροσωπώντας την κοινοπραξία που έχει αναλάβει το έργο της ενημέρωσης και προβολής των δράσεων του Φορέα, αναφέρθηκε στο διετές πλάνο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης έως τα τέλη του 2015. Πρώτος βασικός στόχος είναι η αύξηση της αναγνωρισιμότητας του Φορέα, που επιτυγχάνεται με πάρα πολλούς τρόπους. Θα πρέπει να καλυφθούν όπως είπε τα κενά που υπάρχουν στον τομέα της ενημέρωσης σε τοπικό, περιφερειακό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο με ποικίλες δράσεις. Από την άλλη δεύτερος στόχος είναι οι εθελοντικές δράσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει αλλά θα πρέπει να πυκνώσουν, με εθελοντές όχι μόνο από την περιοχή αλλά από όλη την Ελλάδα. Τρίτος βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της ταυτότητα της περιοχής, το λεγόμενο «brand name» κάτι που έχει κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις πέρα από το περιβάλλον. Εδώ σχολίασε πως μια από τις προοπτικές είναι και η αύξηση ήπιας μορφής τουρισμού, του περιηγητικού τουρισμού με ανάλογα αποτελέσματα και για την τοπική αγορά, για όλο το χρόνο. Μια είδηση που έβγαλε ο κ. Ζαΐμης είναι η συμβολή της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη διάθεση χώρων της 117 Π.Μ. για να φιλοξενηθούν εθελοντές που θα προσφέρουν στον Φορέα.

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν σχεδόν πανομοιότυπα στον σημερινό τοπικό Τύπο. Εμείς όμως μείναμε με  αναπάντητα ερωτήματα
-Πώς λέγεται άραγε αυτή η κοινοπραξία ή ανάδοχος εταιρία , πού εδρεύει, από ποιούς αποτελείται  και ποιά θα είναι η αμοιβή της για το έργο που θα προσφέρει;
-Αραγε αυτό το  έργο δεν θα μπορούσε να το προσφέρει ο ίδιος ο Φορέας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: