21/1/10

ΓΙΑ ΠΟΛΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ενδιαφεροντα και αποκαλυπτικά ήταν όσα είπε στη χθεσινή ομιλία του στη Γαστούνη (σε εκδήλωση που οργάνωσε η τοπική ΠΡ.Ε.Σ.ΠΑ), ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης Φίλιππος Κιρκίτσος για το θέμα των σκουπιδιών. Με αναλυτικά στοιχεία παρουσίασε μία προς μία τις προτεινόμενες ή και εφαρμοζόμενες λύσεις στο φλέγον αυτό ζήτημα. Και κατέληξε υποστηρίζοντας τη λύση που έχουν καταθέσει εδώ και καιρό 4 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας (Οικολοκική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Μεσόγειος SOS, GREENPEACE, WWF).
Η λύση αυτή συνοψίζεται σε 10 σημεία: ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΜΕ 4 ΚΑΔΟΥΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ-ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Τη λύση αυτή πρότεινε και για την Ηλεία, υποστηρίζοντας ότι θα στοιχίσει περίπου 5 εκατομμύρια και όχι 50 εκατ. όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του Συνδέσμου με εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.